ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Dr. Χριστίνα Φωτιάδου-Σκουμή
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

6 1

Η Dr. Χριστίνα Φωτιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη Πιερίας.

Εισήλθε με πανελλήνιες εξετάσεις, το 1991, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, από πού και αποφοίτησε το Μάρτιο του 1998.

Πραγματοποίησε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Κ.Υ. Γόννων του νομού Λάρισας κατά την περίοδο 1998-2000.

Συμπλήρωσε 1 χρόνο ειδικότητα Παθολογίας στο γενικό νοσοκομείο
Κοζάνης (2000). Επίσης, συμπλήρωσε σχεδόν 3 χρόνια ειδικότητας στη Χειρουργική κλινική του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης (2000-2003) ως υπεράριθμη ειδικευόμενη.

Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο
Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων, στην Α’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Α.Π.Θ. (2005-2009)

Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως άμισθη επιστημονική συνεργάτιδα στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Α.Π.Θ, όπου παρέχει κλινικό και ερευνητικό έργο. Επίσης, συμβάλλει επικουρικά στην κλινική άσκηση και στη θεωρητική διδασκαλία των φοιτητών της Ιατρικής και Οδοντιατρικής, συμμετέχει σε κλινικές μελέτες και ερευνητικά πρωτόκολλα.

Είναι διδάκτορας του Α.Π.Θ. με τίτλο διατριβής της «Ψωρίαση: Κλινική μελέτη και διερεύνηση ιντερλευκινών 12, 17,2 2, 23».

Έχει 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά του pubmed, όπως το
JOURNAL OF EUROPEAN ACADEMY OF DERMATOLOGY – VENEREOLOGY, EUROPEAN JOURNAL OF DERMATOLOGY, INTERNATIONAL JOURNAL OF DERMATOLOGY κ.ά, με θεματολογία κυρίως την Ψωρίαση, τη Ροδόχρου ακμή και Όγκους του δέρματος.

Παρακολουθεί και συμμετέχει (με ανακοινώσεις) στα σημαντικότερα
ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Η ίδια έχει υπάρξει ομιλήτρια στο Πανελλήνιο Δερματολογικό Συνέδριο, αλλά και σε άλλες αντίστοιχης εμβέλειας εκδηλώσεις.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας (ΕΔΑΕ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας (EADV), της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας (AAD), καθώς και της Διεθνούς Εταιρείας Δερματοσκόπησης (IDS).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: «Μεθοδολογία Ιατρικής Έρευνας».

Είναι κάτοχος του International Dermoscopy Diploma του Πανεπιστημίου του Graz (Αυστρίας) και φοιτά σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ιδίου πανεπιστημίου με θέμα: «Δερματοσκόπηση και προληπτική Δερματο-ογκολογία».

Κατέχει επίσημη πιστοποίηση για τη διενέργεια ενέσιμων αισθητικών επεμβάσεων (Botox, Fillers) στη Μεγάλη Βρετανία από την κλινική Medics Direct (Harley Street, London).

Καλέστε, τώρα, για την εξατομικευμένη ενημέρωσή σας!

Το Δερματολογικό Ιατρείο που συνδυάζει την Επιστήμη με την Αισθητική

Brands